Hartekind Run 2020

Gepubliceert op 2 november 2020

Terug naar overzicht

Een paar weken geleden besloten vriend en collega Jeroen en ik om mee te doen aan de HarteKind Run; zoveel mogelijk kilometers lopen in de vorm van een hart. Voor onze meiden die we missen, en voor een betere kwaliteit van leven van alle 25.000 Hartekinderen.

Doel bijgesteld

Mijn doel was in eerste instantie om 13 kilometer te hardlopen. voor iedere dag dat Lina bij ons was één kilometer. Ik liet me overhalen door Jeroen om maar gelijk de halve marathon te lopen. Voor dit goede doel kon ik daar geen nee tegen zeggen.

Onze actiepagina bij Stichting Hartekind was al snel een feit;

Steun Bjorn en Jeroen voor de Hartekind Run

We plaatsten een berichtje op Linkedin en Facebook en deze werden massaal gedeeld door onze vrienden, familie, collega’s en zelfs door voor ons onbekende mensen. Zó hartverwarmend…

In het zonnetje

Mede geïnspireerd door deze actie van de aanstekelijke optimistische Bas Smit besluit ik om de donateurs in het zonnetje te zetten door ze een plaatsje te geven in in mijn vensterbank. Natuurlijk met het idee om ze ook allemaal mee te nemen tijdens de Hartekind Run onder het motto; “You’ll never walk Alone”.

Dé dag

Vandaag, 24 oktober, moet het gaan gebeuren. Een halve marathon, een paar keer getraind tot maximaal 10 KM (sorry ma 😉 ). Weinig geslapen, en na een goed ontbijtje op weg naar ons startpunt de Windas in Bergschenhoek. Samen met Jeroen, Karin, Matthijs, Peter en Terrence van de Runnerts gingen wij van start.

Karin heeft een prachtige route uitgestippeld in de vorm van een hart. Tijdens het lopen stuurt ze ons  de juiste straten in van Rotterdam en omstreken. “Links!” “Rechts!”. Zelfs bij wegafsluitingen houdt ze er rekening mee om een zo mooi mogelijk hart te lopen.

De eerste kilometers gaan lekker en ik heb energie om tijdens het lopen te praten. Na 5 kilometer komen we aan in het bos en lopen we vervolgens een heel stuk langs de Rotte. Gezien het behoorlijke aantal donateurs in mijn broekzak besloot ik ze maar even bij Matthijs mee te laten liften.

Na een kilometer of tien begin ik de eerste pijn te voelen. Was te verwachten natuurlijk, maar het idee dat we er nog 11 te gaan hebben baart mij wel enige zorgen. Via de Kleiweg in Rotterdam en met wat krachtvoer haal ik de 13 kilometer. Een moment om stil te staan bij Lina, mijn kleine strijdertje.

Gaat het lukken?

Vanaf nu begint het écht steeds zwaarder te worden, nog 8 kilometer te gaan. Via Schiebroek lopen we weer richting Berkel en Roderijs en ik begin steeds minder praatjes te krijgen. Vanaf 17 kilometer begin ik wat tintelingen te krijgen.

Ik luister naar mijn lijf en neem af en toe wat rust. Gelukkig loop ik met ervaren kanjers die mij voorzien van allerlei tips en motivatie. Ik krijg mijn duimpje even niet meer omhoog in het weiland. Jeroen gelukkig wel.

“Concentreer je op je ademhaling. Concentreer je op je tenen. Kijk naar je stappen. Denk aan leuke dingen. ”

 Met bloed, zweet en tranen komt dan eindelijk ons eindpunt in zicht. Het is ons gelukt. De 21,4 KM zijn een feit!

Nog een hartje!

Het aantal donateurs bleef maar oplopen dus ik besloot om een aantal dagen na de halve marathon nog een keer mijn hardloopschoenen aan te trekken voor alle Hartekinderen. Het was een lekker rondje van 3,5 KM.  Zo’n mooi hart als we een week eerder liepen is het niet geworden. Maar helaas is niet ieder hartje perfect…

BEDANKT!

Wij willen iedereen bedanken die ons heeft geholpen. Of het nou gaat om een duimpje omhoog, een berichtje delen, een donatie van één euro of een donatie van 250 euro. Hulp vanuit Valencia en andere uithoeken van de wereld. Van ouders van Hartekinderen. Van mensen die wij niet kennen. Ongelofelijk! Het is voor ons een mooie motivatie geweest om dit te doen. We hebben zelfs ons doel een aantal keer bij mogen stellen en onze actiepagina staat nog open…

Steun Bjorn en Jeroen voor de Hartekind Run

Met jullie hulp hebben we niet alleen een behoorlijk bedrag binnen gehaald, maar zeker ook voor welverdiende naamsbekendheid gezorgd voor Stichting Hartekind.

We hebben het gedaan voor onze meiden, en voor alle Hartekinderen in Nederland. Voor betere overlevingskansen, en een betere kwaliteit van leven.

Het verdriet aangaan, warme mensen om me heen, contact met lotgenoten en specialisten, buiten zijn en sporten lijken voor mij een positieve werking te hebben in moeilijke tijden.

Je kan soms meer dan je denkt, al kan ik iedereen die een grote afstand gaat hardlopen wel aanraden om eerst goed te trainen 😉

Liefs, Bjorn

Help mee!

Laten we de tellers van onze collectebusjes op laten lopen voor de Hartekindjes en het Sophia Kinderziekenhuis.
Dit kunnen wij niet zonder jouw steun. Kleine beetjes helpen heel veel, onze dank is groot!

Help Hartekind     Help het Sophia